5 tips voor een optimaal gebruik van CAD/CAM software

Een CAD/CAM systeem installeren is slechts de helft van het werk. Om van alle voordelen te genieten, is de juiste werkwijze erg belangrijk.

Wij geven alvast 5 tips voor een optimaal gebruik van deze software.

Maak goede startsjablonen

Goed begonnen is half gewonnen. Dit spreekwoord is zeker in CAD/CAM software van toepassing. Goede startsjablonen met de juiste instellingen en variabelen zorgen dat het hele ontwerpproces vlotter verloopt. Spendeer er dus de nodige aandacht aan.

Werk variabel, maar niet te extreem

Variabelen laten je toe om snel aanpassingen te doen. Maar het heeft geen zin om honderden variabelen te benoemen en ze één voor één in de software te stoppen. Dat werkt contraproductief. Zorg dus dat je het overzicht behoudt.

Let op de benaming van variabelen

Sommige tekenaars gebruiken graag afkortingen voor variabelen. Maar dat leidt onvermijdelijk voor problemen wanneer iemand anders met het CAD-bestand aan de slag moet. Onze tip: gebruik steeds volle namen voor variabelen. Dat is voor iedereen duidelijk.

Maak een sterke, beperkte bibliotheek

Nee, je moet niet elk individueel product met alle variaties aan je bibliotheek toevoegen. Hierdoor raak je snel het overzicht kwijt. Deze overdaad zal ook het ontwerpproces vertragen. Je maakt dus best een beperkte bibliotheek met enkel de meest gebruikte items.

Blijf op de hoogte

De wereld van CAD/CAM technologie staat nooit stil. Daarom is het een goed idee om je kennis af en toe wat bij te schaven. Door nieuwe functies te leren kennen, zal de kwaliteit van je werk erop vooruitgaan en boek je heel wat tijdswinst.

 

Meer weten over onze CAD/CAM oplossingen?