Totaalpartner van kastenbouwers en interieurspecialisten

 

 

Vlecad groeide doorheen de jaren uit tot een totaalpartner voor de interieurindustrie. Naast de ontwikkeling van CAD/CAM software begeleiden we kastenbouwers en interieurspecialisten als consultancypartner naar een succesvolle toekomst. Met IT- en netwerkbeheer garanderen we voor onze klanten alvast een extra ontzorging. Een kastenbouwer of interieurspecialist met groeiambities kan nooit succesvol zijn zonder betrouwbaar, goed beveiligd en logisch opgebouwd IT-systeem. Dankzij de grondige kennis van deze sector en onze IT-achtergrond zijn wij de perfecte partner voor het volledige IT- en netwerkbeheer. Dankzij ons opleidingscentrum haal je het maximale rendement uit onze software.

Al sinds 1987

 

Al sinds 1987 ontwikkelt Vlecad software voor de interieurindustrie. Terwijl onze initiële software in de beginjaren zich richtte op de verwerking van massief hout, vormt Korpus sinds 1998 dé CAD/CAM oplossing voor kasten én interieurelementen met plaatmateriaal. Korpus werd volledig in eigen huis ontwikkeld. Dagelijks werken onze programmeurs verder aan de optimalisatie en uitbreiding van dit programma, zodat we aan de hoge verwachtingen van onze klanten blijven voldoen. Onze software werkt voor verschillende types en merken van machines, zodat we elke interieurspecialist of kastenbouwer van dienst kunnen zijn.

Voor en door de meubelindustrie

 

Vlecad is letterlijk gegroeid uit de meubelindustrie. Het bedrijf werd op 1 april 1987 opgericht door Jos Vliegen en Jacques Leen. Jos Vliegen had voordien jarenlang gewerkt voor een Limburgs meubelbedrijf, waar hij verantwoordelijk was voor de aansturing van de CNC-machines.   Beide vennoten zagen toen al een grote toekomst weggelegd voor de automatisering van machines én ontwikkelden met hun nieuwe bedrijfje een CAM-module om het machinepark van meubelbouwers aan te sturen. Deze CAM-module sloot aan op de bestaande software CAD Key. Met deze eigen softwareontwikkeling was Vlecad het eerste Belgische bedrijf dat CAD/CAM software ontwikkelde om machines aan te sturen in de houtverwerkende industrie.

De geboorte van Korpus

 

Net als andere industrieën onderging ook de interieur- en kastensector heel wat evoluties. In plaats van massieve meubels kwam het plaatmateriaal vanaf de tweede helft van de jaren ’90 sterk in opmars. Deze evolutie vroeg een nieuwe aanpak. Daarom stapte in 1994 Jos Schoofs als medevennoot in het bedrijf om de softwareontwikkeling in goede banen te leiden. Sindsdien is hij de sterke man achter de schermen die zorgt voor een optimale programmatie.  De nieuwe software kreeg de naam Korpus.

Deze CAD/CAM software werd vanaf nul – inclusief de initiële broncode – door eigen programmeurs opgebouwd. Dit was het resultaat van vele decennia ervaring met het aansturen van houtverwerkende machines. Korpus biedt ontwerpers een eindeloze creativiteit binnen wat constructief en technisch mogelijk is.

Bedrijfsovername door de tweede generatie

 

Zoon Lars Vliegen werkte al meerdere jaren voor Vlecad toen hij in 2016 besloot om de zaak over te nemen. Samen met zijn broers Sven en Nik – eveneens werkzaam bij Vlecad – verzekerde hij de toekomst en bracht hij een nieuwe dynamiek. Zo verhuisde het bedrijf in de loop van 2018 naar gloednieuwe bedrijfsgebouwen – inclusief opleidingscentrum – in Bree.  Vlecad telt inmiddels twaalf gespecialiseerde medewerkers.

Expertise van de interieurindustrie

 

Doorheen de jaren bouwden we een enorme expertise op in de interieurindustrie. Deze kennis gebruiken we niet alleen voor een verdere ontwikkeling van onze bedrijfssoftware, met advies- en consultancyopdrachten zijn we een partner van kastenbouwers en interieurspecialisten die willen werken aan hun bedrijfsorganisatie. We speuren de grootste knelpunten van je bedrijfsorganisatie op en zoeken naar opportuniteiten die grote efficiëntiewinsten garanderen. We nemen alle onderdelen van je bedrijf kritisch onder de loep.