Dé CAD/CAM oplossing voor uniek design in hout

Met de combinatie van KeyCreator en EasyCam bieden we een complete CAD/CAM oplossing aan voor het ontwerpen van vrije vormen en massieve materialen in hout. Deze totaaloplossing werd door Vlecad ontwikkeld en verfijnd op maat van de houtverwerkende industrie.

 

Korpus focust zich als CAD/CAM software op het ontwerp en de realisatie van kasten op maat en interieurelementen met plaatmateriaal. Met de combinatie KeyCreator en EasyCam bieden we aanvulllend ook een oplossing voor designers en houtverwerkende bedrijven die zich specialiseren in unieke, speciale meubels. Deze softwarecombinatie is uitermate geschikt voor eenmalig maatwerk in hout.

 

CAD met KeyCreator

De bestaande CAD-oplossing KeyCreator richt zich als tekenprogramma op het technisch ontwerp van 3D en solids. De software is oorspronkelijk ontwikkeling voor het creëren van willekeurige volumes in de mechanische industrie.

Dankzij de eigen ontwikkeling van de add-on EasyCam door Vlecad, kan KeyCreator ook ingezet worden in de houtverwerkende industrie voor het ontwerpen van speciale meubels.

 

CAM met EasyCam

De CAD-toepassing EasyCam definieert de noodzakelijke freesbanen voor de CNC-machines om het uitgewerkte ontwerp van KeyCreator effectief en volautomatisch te produceren.

Aangezien we hier spreken over een 3D-design en solides gaat dit freeswerk in alle richtingen voor het creëren van de uitgetekende gebogen en schuine vormen.

 

Waarom kiezen voor de combinatie KeyCreator en EasyCam?

Het ontwerpprogramma KeyCreator blinkt vooral uit in veelzijdigheid en gebruiksgemak. Je vertaalt eenvoudig de eerste schetsen op papier naar een uitgewerkt digitaal technisch ontwerp. Ook het aanpassen en verfijnen van het ontwerp verloopt bijzonder vlot, wat tot een minimum aan frustraties leidt in het ontwerpproces.

Vervolgens staat EasyCam na het afronden van het ontwerp volautomatisch in voor de nodige productievoorbereiding. Alle CNC-bestanden voor de freesmachine worden aangemaakt en doorgestuurd naar het machinepark.