Voordelen en nadelen CAD/CAM software

Een lijstje met plus- en minpunten is vaak de eenvoudigste manier om een grote beslissing te nemen. Knopen doorhakken gaat nu eenmaal veel makkelijker met een duidelijk overzicht. Voor de aankoop van een CAD/CAM systeem hoef je geen opsomming te maken. Dat hebben wij reeds gedaan. In dit artikel zetten we alle voor- en nadelen op een rijtje.

Nadelen van CAD/CAM systemen 

Een CAD/CAM systeem is en blijft een softwaretoepassing. Zonder de meest elementaire computervaardigheden geraak je niet ver. Dit wil niet zeggen dat je een IT-ingenieur moet zijn. Helemaal niet. Wie doorsnee taken op een computer kan uitvoeren, kan overweg met onze CAD/CAM software. (PS: wij zorgen ook voor opleidingen).

Daarnaast is een goed ruimtelijk inzicht mooi meegenomen. Vooral voor het creëren van 3D-beelden en -animaties. Zo kan je het eindresultaat beter visualiseren.

Onze opleidingen
Opleiding medewerkers

Voordelen van CAD/CAM systemen

Minder kans op fouten

Fouten tijdens het ontwerp en de productie van goederen kunnen een bedrijf handenvol geld kosten. Vooral wanneer het gaat om erg complexe projecten.

CAD/CAM software voorkomt dit soort fouten. Op deze manier worden productiemiddelen efficiënter ingezet en is er minder materiaalverspilling.

Tijdswinst

Zoals het spreekwoord zegt; time is money. De software levert heel wat tijdswinst op, zowel tijdens de werkvoorbereiding als aan de machine. Hierdoor stijgt de productiviteit.

Flexibiliteit

Nog een voordeel van CAD/CAM software is de extra flexibiliteit. Het laat bedrijven toe om snel aanpassingen door te voeren met betrekking tot het ontwerp van producten. Het productievolume schalen – bijvoorbeeld door een veranderende marktvraag – gaat ook veel eenvoudiger.

Automatisatie

CAD/CAM laat een doorgedreven automatisatie toe. Steeds terugkerende processen worden geautomatiseerd om de doorlooptijd van het project te verkorten. Het werk verloopt sneller, zonder in te boeten op kwaliteit.

Makkelijker samenwerken

Met CAD/CAM software kunnen fabrikanten CAD-bestanden van hun klanten ontvangen. Open het bestand, bekijk alle informatie en gebruik dit om een gedetailleerde offerte te maken – of ga meteen over tot het productieproces.

Meer weten over onze oplossingen?

Contacteer ons!