Korpus garandeert de volledige flow
naadloos van verkoop naar productie

Korpus garandeert interieur- en kastenbouwers een naadloze overgang van verkoop naar productie. Onze CAD/CAM software ondersteunt elke stap in het ontwerp- en productietraject. De voordelen zijn enorm. Verkopers maken nooit beloftes die technisch niet kunnen worden waargemaakt. Je werkt altijd volgens een efficiënt ontwerpproces dat logisch voortbouwt op het goedgekeurde verkoopsontwerp. De productievoorbereiding gebeurt volautomatisch na één eenvoudige druk op de knop.

Dankzij de bibliotheek die je in Korpus zelf uitbouwt, werken je verkopers in een handomdraai een eerste ontwerp uit tijdens het adviesgesprek met je potentiële klanten. Ook de offerte wordt meteen gegenereerd.

Na een snelle verwerking door de ingebouwde 3D-renderingstool krijgen je klanten meteen een realistische visualisatie van de uitgewerkte kasten. Met behulp van een VR-bril kunnen ze zelfs virtueel doorheen de 3D-ruimte wandelen. De VR-bril voegt extra beleving toe, zoals inkomend zonlicht of het aan- en uitschakelen van de kamerverlichting.

Omdat je ontwerpers rechtstreeks een voorstel uitwerken in onze CAD/CAM software met je eigen bibliotheek, ben je zeker dat het ontwerp ook technisch effectief realiseerbaar is. Zo vermijd je onhaalbare verkoopsbeloftes en teleurstelling bij je potentiële klant.

 

Wanneer je klanten overtuigd zijn van het ontwerp, start de verdere ontwerpfase op basis van het goedgekeurde basisontwerp.

Wie voor zijn volledige ontwerp- en productieflow werkt met Korpus, moet je het basisontwerp niet overtekenen of vanaf nul volledig hermaken.

Je vertrekt binnen Korpus gewoon van het goedgekeurde ontwerpvoorstel en werkt dit verder uit met de gedetailleerde ruimtematen.

Dankzij deze naadloze overgang van de verkoop- naar de ontwerpfase, vermijd je heel wat tijdverlies. Je ontwerpers behalen een hoger rendement zonder in te boeten op de kwaliteit of creativiteit.

 

Wanneer je ontwerp in Korpus volledig op punt staat, dan is meteen ook de volledige productievoorbereiding afgerond.

Eén druk op de knop en het ontwerp is helemaal klaar voor productie, inclusief optimalisatie van de opdeelzaag, aanmaak van de stuklijsten en uitgewerkte productieplannen.

Ook de geoptimaliseerde CNC-bestanden voor de CNC-machine, nestingmachine en de kantenmachine worden automatisch gegenereerd én doorgestuurd naar het productieatelier.

 

15% tijdswinst dankzij accuratere tekeningen

Korpus ondersteunt de volautomatische werking van je productieatelier. Zo werken we permanent aan de verdere ontwikkeling van Korpus om onze klanten te ondersteunen in hun transitie naar Industrie 4.0.

Op elk moment weet je waar in het productieproces een specifiek onderdeel zich bevindt en zie je welke productiestappen dit onderdeel nog moet ondergaan.

Ieder ogenblik heb je een helder overzicht op de productieplanning en de lopende productieprocessen. Deze gegevens helpen je bij het maken van de juiste beslissingen op operationeel, tactisch en strategisch managementniveau.

 

35-40% tijdswinst bij specialere kasten