Plaatoptimalisatie met CAD/CAM software

CAD/CAM software maakt het ontwerp en de productie van kasten of complete interieurs veel efficiënter. Een van de functies die deze prestatiewinst mogelijk maakt, is de plaatoptimalisatie.

Wat is plaatoptimalisatie?

Zoals de naam al doet vermoeden, zorgt een plaatoptimalisatie voor een efficiënter gebruik van het plaatmateriaal.

Deze efficiëntie is tweeledig. Enerzijds zorgt de software voor minder materiaalverspilling. Het optimale zaagplan wordt automatisch berekend op basis van de opgegeven materiaallijst. Uiteindelijk blijft er veel minder afval over dan bij een handmatige instelling. Dat is vooral nuttig bij dure, exclusieve plaatmaterialen.

Anderzijds komt de efficiënte terug in het ontwerp. Stel bijvoorbeeld dat je een hangkast ontwerpt waarbij de nerfrichting over meerdere onderdelen moet gelijklopen. Vroeger was dit een heel complexe klus die veel tijd in beslag nam. Maar met onze plaatoptimalisatie is dit in een oogwenk geklaard.

Vlecad = CAD + CAM + zaagoptimalisatie

De meeste CAD-systemen hebben geen optimalisatiefunctie. Voor een geoptimaliseerd zaagplan moet men alle gegevens exporteren en in andere software verwerken. Vlecad biedt beide aan. Wij combineren CAM-software met zaagoptimalisatie in één pakket. Zo heb je geen last van comptabiliteitsproblemen. Bovendien bespaart deze totaaloplossing flink wat tijd, omdat er geen extra software aan te pas komt.

 

Meer weten over zaagoptimalisatie?

Wij geven graag een woordje uitleg over de zaagoptimalisatie in onze CAD/CAM software.
Contacteer ons vandaag nog voor meer informatie.